Tule TuKY-Speksiin esiintyjäksi

 

Nyt se on käsillä: speksin lavatiimin haku! Tässä kerrotaan tavoista päästä valloittamaan lava näyttelijänä, tanssijana tai bändissä.

Jos et jostain syystä pääse osallistumaan illanviettoihin, mutta olet kiinnostunut lavalla heilumisesta, lähetä viestiä osoitteeseen speksituottajat@tuky.fi.

 

Speksinäyttelijäksi?

Speksin ikioma, legendaarinen ja nauruhermoja kutkuttava improkoulu käynnistyy tiistaina 19.9.! Hupia riittää neljä kertaa, joten hyppää mukaan: treenit on tarkoitettu kaikille kauppislaisille vuosikurssiin tai aiempaan kokemukseen katsomatta. Improkoulussa pidetään hauskaa kokeillen erilaisia improvisaatioharjoituksia TuKY-Speksin ohjaajan opastuksella.

Osallistuminen ei sido mihinkään, mutta improkoulun osallistujien joukosta muodostetaan speksin näyttelijätiimi, eli jos speksinäyttelijän ura kiinnostaa, tiedät mitä tehdä. Mukanaolo jokaisella kerralla ei ole välttämätöntä, eli ei mitään hätää, vaikka et kaikille kerroille pääsisikään.

Improkoulut:
tiistaina 19.9. klo 18:00 OP-salissa
maanatian 25.9. klo 18:00 OP-salissa
keskiviikkona 27.9. klo 18:00 OP-salissa
maanantaina 2.10. klo 18:00 OP-salissa

 

Speksibändiin?

Mikäli sinua kiinnostaa soittaminen tai laulaminen Turun ja kiertuekaupunkien speksinäytöksissä sekä lukuisissa opiskelijabileissä (mm. Pupujaiset, PMPJ), nappaa instrumenttisi mukaan ja saavu Parkille näyttämään, mitä osaat ja haluat. Perinteisten bändisoittimien lisäksi kaikki puhaltimet, jouset ja eksoottisemmatkin instrumentit ovat enemmän kuin tervetulleita.

Bändijamit siis sunnuntaina 1.10. kello 17:00 Parkin alakerrassa.

Illan aikana soitetaan ja lauletaan kappaleita eri kokoonpanoilla ja muodostetaan vuoden 2018 bändi. Paikalla on myös viime vuosien bändiläisiä kertomassa, millaista bändin toiminta on. Ennen jameja kannattaa miettiä biisejä, joita haluaisit päästä esittämään illan aikana yhdessä muiden bändiin pyrkivien kanssa. Paikalta tulee löytymään sähkörummut, basso- ja kitarakamat, kosketinsoitin ja laulumikrofoneja. Voit tuoda myös mukanasi oman instrumenttisi. Mikäli soitat soitinta, jota meiltä ei löydy ja jota sinulla ei ole Turussa, ole rohkeasti yhteydessä meihin, niin katsotaan mitä asialle voisi tehdä!

 

Speksitanssijaksi?

Tanssijana pääset suunnittelemaan koreografioita niin huikeisiin shownumeroihin kuin roolitettuihin kappaleisiinkin. Treenaat pari kertaa viikossa loistavien tyyppien kanssa ja pääset esiintymään yleisölle. Yhteistyössä bändin, puvustuksen ja valaistuksen kanssa on mahdollisuus toteuttaa henkeäsalpaavan hienoja audiovisuaalisia spektaakkeleita.

Vaikka tanssikokemuksesta on paljon hyötyä, se ei ole välttämättömyys tiimiin hakemiselle. Speksitanssijoiksi kaivataan myös miehiä, joten rohkeasti mukaan!

Haku speksin tanssivastaavaksi on auki sunnuntaihin 24.9. kello 23:59 asti. TuKY-Speksin tanssikoulu, jossa speksishow’ssa häikäisevä tanssitiimi kootaan, käynnistyy uusien tanssivastaavien johdolla. Tanssikoulun päivämääristä tiedotetaan, kun tanssivastaavat on valittu, mutta alustavasti voit varautua, että tanssikoulut ovat viikolla 40.

 

Speksikkäin terveisin,
Idamaria Laine & Julia Fesiuk
tuottajat
TuKY-Speksi 2018

 

Ps. Muista, että erikoispesti- ja tiiminvetäjähaku on auki vielä sunnuntaihin 24.9. 23:59 asti. Tsekkaa tiedot täältä: http://www.tuky.fi/ajankohtaista/tuky-speksin-erikoispestihaku-on-nyt-auki/

TuKY-Speksin erikoispestihaku on nyt auki!

 

Tervehdys!

Koko kesän ovat mahtavat käsikirjoittajamme puurtaneet näppäimistöt sauhuten juhlavuoden tekstin parissa. Seuraavaksi on sinun vuorosi antaa panoksesi tälle produktiolle!

Syksy on saapunut ja seuraavien viikkojen aikana kymmenhenkinen tiimi moninkertaistuu ja TuKY-Speksi 2018 käynnistyy toden teolla! Ensimmäiseksi on aika valita oikeat henkilöt erikoispesteihin ja tiiminvetäjiksi.

Valitse alla olevasta listasta kiinnostava pesti (tai vaikka useampi) – meillä on tilaa kaikelle osaamiselle ja innokkuudelle! Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit paras valinta kyseiseen tehtävään! Hakijoiden aiempi kokemus vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi.

Lähetä hakemuksesi sunnuntaihin 24.9. kello 23:59 mennessä osoitteeseen speksituottajat@tuky.fi

Erikoispestit

 • Apulaisohjaaja (Ohjaajan oikea käsi, teatteritaustasta plussaa)
 • Controller (Huolehtii taloudesta, aiempi kokemus ja laskentatoimen opinnot plussaa)
 • AD (Osaisitko tehdä paremman bannerin kuin tuossa yllä? AD vastaa visuaalisesta ilmeestä, aiempi kokemus plussaa)
 • Valokuvaaja (Dokumentoi produktion vaiheita linssin läpi, liitä hakemukseen ottamiasi kuvia)
 • Ääniteknikot
 • Valoteknikot

Tiimivastaavat
Tiimivastaavat toimivat tiimiensä esimiehinä ja huolehtivat tiimiensä kanssa oman osa-alueensa suunnittelusta ja toteutuksesta speksissä. Vastaavaksi voi hakea myös parina!

 • Tanssitiimivastaava (kokemus koreografioiden tekemisestä ja näkemys tanssien ja näyttelijöiden yhdistämisestä plussaa)
 • Lavastustiimivastaava (lava tulee olemaan tänä vuonna iso, joten vain taivas (budjetti) on rajana toteutukselle)
 • Puvustustiimivastaava
 • Maskeeraustiimivastaava
 • Markkinointitiimivastaava
 • Bile- ja kiertuetiimivastaava (juhlavuosihan tarvitsee tietysti arvoisensa juhlat, vai mitä?)
 • Yrityssuhdevastaava (yrityssuhteet siirtyvät CORElta takaisin meidän hoidettavaksemme, joten nyt pääset hieromaan huikeita diilejä ja samalla osaksi speksitiimiä!)

 

Tiimiläisten haku aukeaa lokakuun alussa, kun tiiminvetäjät on valittu. Lavatiimit taas kootaan erikseen. Näyttelijät valitaan improkoulussa, jota pidetään 19.9., 25.9., 27.9. ja 2.10. Tanssijoille on tanssikoulu viikolla 40 ja bändi muodostetaan bändijameissa 1.10. Pysy kuulolla, näistä tiedotetaan vielä lisää!

Ja nyt pistämään hakemusta vastuutehtäviin osoitteeseen speksituottajat@tuky.fi. Jos mieleen juolahtaa mitään kysyttävää, sen voi lähettää samaiseen ositteeseen, tai vetäistä meitä hihasta koululla.

Innokkaasti postia odottaen,
Idamaria Laine & Julia Fesiuk
tuottajat
TuKY-Speksi 2018

TuKY-Speksi 2018 hakee käsikirjoittajia!

 

Vaikka kaihtamattomista keinoista on vasta toivuttu, on aika kääntää katseet jo ensi kevääseen ja juhlavuoden speksiin. Tämänkin vuoden speksi tehdään yhdessä ja nyt sinulla, innokas ja idearikas kirjoittaja, on mahdollisuus päästä jättämään kädenjälkesi tähän historialliseen spektaakkeliin! Käsikirjotustiimi pääsee kesän aikana juonittelemaan kymmenennen speksimme tarinan, tukun unohtumattomia hahmoja ja sanoittamaan vuoden tarttuvimmat biisit.

Jos olet oikea vitsinikkari, luova juonenkäänteiden punoja tai kekseliäs sanoittaja, lähetä vapaamuotoinen hakemus ja 0,5–2 sivun mittainen näyte käsikirjoitustaidoistasi osoitteeseen speksituottajat@tuky.fi sunnuntaihin 14.5. klo 23:59 mennessä. Kerro hakemuksessasi ainakin, miksi haluat käsikirjoittajaksi, millaisia ideoita sinulla on ja missä päin Suomea vietät kesän, sillä tiimin kokoontuu joitain kertoja kesän aikana. Mainitse hakemuksessasi myös, jos olet kiinnostunut tiimivastaavan roolista.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, voit näpytellä sen rohkeasti yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

 

Speksikesää innolla odottaen,

Idamaria Laine
Tuottaja, TuKY-Speksi 2018

 

 

TuKY-Speksin esityskausi alkaa

Turun kauppatieteiden ylioppilaiden yhdeksäs, kutkuttava speksi saa ensi-iltansa nyt keskiviikkona 8.3.2017 Turun Kårenilla. TuKY-Speksi on suurimpia Turun KY:n projekteja, jota luomassa on tänäkin vuonna lähes 100 innokasta opiskelija-aktiivia. Speksi on improvisaatiospektaakkeli, joka yhdistää teatteria, musiikkia, tanssia sekä komiikkaa omintakeisella tavalla, jossa yleisö pääsee mukaan luomaan esitystä. Tämän vuoden TuKY-Speksi kantaa nimeä Keinoja kaihtamatta ja se kertoo Vähäkosken kunnan kesäteatterista, joka tavoittelee kulttuuripääkaupungin titteliä teatteriesityksen avulla. TuKY-Speksistä pääset nauttimaan kuusi kertaa Turussa. TuKY-Speksi lähtee Turun näytöksien lisäksi tänäkin vuonna kiertueelle, jonka aikana Porissa, Vaasassa ja Helsingissä päästään todistamaan TuKY-Speksin taikaa. Lippuja esityksiin vielä saatavilla, linkit Lyytiin alla.

 

Speksicover

Tietoa Keinoja kaihtamatta esityksistä:

KÅRENIN NÄYTÖKSET:
Keskiviikko 8.3.
Perjantai 10.3.
Sunnuntai 12.3.
Torstai 16.3.
Sunnuntai 19.3. LOPPUUNMYYTY
Sunnuntai 26.3.

KIERTUE:
Keskiviikko 22.3. Annankatu 6, Pori
Torstai 23.3. Ritz, Vaasa
Perjantai 24.3. Gloria, Helsinki

Kaikki näytökset alkavat kello 19.00 ja teatterien ovet aukeavat klo 18.00. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

LIPUNMYYNTI:
Fyysinen lipunmyynti Turun kauppakorkeakoululla 6.-8.3. klo 11.45-12.15 ja 13.45-14.15
Liput Kårenin näytöksiin 12/18€: https://www.lyyti.fi/reg/TuKYSpeksi2017
Liput kiertuenäytöksiin 14/18€: https://www.lyyti.fi/reg/tukyspeksikiertue

TRAILERI:
https://www.youtube.com/watch?v=EFCTteuFyvw

ESIMAKUA TULEVASTA:
Vähäkoskella kuohuu. Pikkuinen kunta on selvittänyt tiensä Euroopan kulttuuripääkaupunkikilpailun finaaliin ja tavoittelee nyt voittoa Helsingistä saakka palkatun teatteriohjaajan avulla. Helppoa se ei ole, sillä arkkivihollinen, naapurikunta Karusalmi, on myös mukana kilvassa. Kumman kesäteatterissa onnistutaan sovittamaan Romeon ja Julian ikimuistoinen tarina koskettavammin?

Vähäkoskella pakkaa sekoittavat diivaileva päätähti, omista visioistaan intoileva näytelmän rahoittaja, ohjaaja-Iirikseen palavasti rakastunut assistentti Justus sekä kummallinen nuorukainen, jonka sielunmaisemasta muut eivät saa selkoa. Pelastaako Iiris näytelmän? Saako Justus Iiriksen? Kruunataanko Vähäkoski kulttuuripääkaupungiksi? Miten piimä liittyy tähän kaikkeen?

Tervetuloa mukaan kokemaan speksin taika!

Laskettu aika: maaliskuun kahdeksas

Yhdeksän kuukautta ja vähän päälle. Tämänvuotisen TuKY-Speksin kypsyttely on vienyt suurin piirtein saman ajan kuin vauvan odotus. Toukokuisessa jokirannassa pidetty ensimmäinen tuottajatapaaminen tuntuu jo kaukaiselta muistolta. Käsikirjoitustiimi työskenteli intensiivisesti pitkin kesää, marraskuun alkuun mennessä jokaiseen pestiin oli löytynyt tekijä ja vuodenvaihteen jälkeen valmistelut ovat vain kiihtyneet.

Helmikuun ensimmäisellä tenttiviikolla treenaaminen vei näyttelijöiden aikaa kuutena päivänä. Lavasteiden nikkarointiin kului useampi sunnuntai. Tähänastisten kauppareissujen, to do -listojen, puhelujen, sähköpostikeskustelujen ja tapaamisten määrää on vaikea arvioida. Kenties muutama tuhat? Työryhmä ei ole katsellut kelloa tai kalenteria, kun on ollut kyse speksistä.

treenit

© Julia Fesiuk. Lisää kuvia täällä.

Mutta on meillä ollut kivaa. Läpimenoviikonloppujen taukoja on säestänyt improvisoitu jamittelu ja harjoitusten jälkeen speksiseurassa on vierähtänyt ilta jos toinenkin. Kaksi vuotta sitten pupuna nautin speksitreeneistä niin paljon, että mietin, voiko harrastuksesta mitenkään saada enemmän iloa irti kevään edetessä.

Konkarit kuitenkin tietävät, että paras osuus on tällä hetkellä kokonaan edessä. Vasta yleisön edessä speksistä tulee sitä, mitä sen kuuluu olla. Omstartit tekevät joka näytöksestä erilaisen, tavallaan katsojiensa näköisen. Yleisö puhaltaa speksiin lopullisen hengen ja saa esiintyvistä taiteilijoista esiin parhaat väläykset.

Tulevana keskiviikkona esirippu aukeaa ensimmäistä kertaa. TuKY-Speksi on tehty sinua varten, tunteella ja väsymättä. Keinoja kaihtamatta. Toivottavasti tulet katsomaan!

Innostunein terveisin,

Elina Äijö

Tuottaja, TuKY-Speksi 2017

Speksin aika koittaa – hanki lippusi nyt!

taustakuva

TuKY-Speksi on täällä taas, yhdeksättä kertaa! Tämän vuoden spektaakkelissa kurkataan kesäteatterin kulisseihin.

Vähäkoskella kuohuu. Pikkuinen kunta on selvittänyt tiensä Euroopan kulttuuripääkaupunkikilpailun finaaliin ja tavoittelee nyt voittoa Helsingistä saakka palkatun teatteriohjaajan avulla. Helppoa se ei ole, sillä arkkivihollinen, naapurikunta Karusalmi, on myös mukana kilvassa. Kumman kesäteatterissa onnistutaan sovittamaan Romeon ja Julian ikimuistoinen tarina koskettavammin?
Vähäkoskella pakkaa sekoittavat diivaileva päätähti, omista visioistaan intoileva näytelmän rahoittaja, ohjaaja-Iirikseen palavasti rakastunut assistentti Justus sekä kummallinen nuorukainen, jonka sielunmaisemasta muut eivät saa selkoa. Pelastaako Iiris näytelmän? Saako Justus Iiriksen? Kruunataanko Vähäkoski kulttuuripääkaupungiksi? Miten piimä liittyy tähän kaikkeen?

Löydä vastaukset, kun TuKY-Speksin kaikkien aikojen säkenöivin show saapuu parrasvaloihin maaliskuussa!
________________________________________

NÄYTÖKSET Turussa Kårenilla klo 19, ovet klo 18
Ke 8.3. (Ensi-ilta!)
Pe 10.3.
Su 12.3.
To 16.3.
Su 19.3.
Su 26.3.

KIERTUE
Ke 22.3. Annankatu 6, Pori
To 23.3. Ritz, Vaasa
Pe 24.3. Gloria, Helsinki

Kaikki näytökset alkavat kello 19.00, myös kiertueella.

LIPUT

Liput Kårenin näytöksiin 12/18€: https://www.lyyti.fi/reg/TuKYSpeksi2017
Liput kiertuenäytöksiin 14/18€: https://www.lyyti.fi/reg/tukyspeksikiertue

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

TRAILERI

FB-TAPAHTUMA
https://www.facebook.com/events/1374708115905805/