Speksi on interaktiivista opiskelijateatteria tanssijoineen, bändeineen ja tietysti omstarteineen. Omstart on SE juttu, joka tekee speksistä niin omalaatuista (ihanien tyyppien lisäksi), eli yleisö saa näyttelijät ja vähän muutkin speksiläiset tekemään mitä tahansa huutamalla OMSTART.
TuKY-Speksi
@tuky_speksi
speksituottajat@tuky.fi

Tule mukaan!

Ensi keväänä TuKY-speksi täyttää kokonaiset kymmenen vuotta ja tästä syystä vuosi onkin speksille juhlallinen. Spektaakkeli saa ensi-iltansa maaliskuussa, mutta sitä ennen koko tiimi viettää monta ahkeraa ja nauruntäyteistä kuukautta harjoitusten ja valmistelujen parissa. Speksi tarvitsee monenlaista talenttia ja innokkaita tekijöitä sekä lavalla että kulissien takana. Meillä riittää hommia kaikille, hyppää siis epäröimättä mukaan! Tätä et tule katumaan.

 

Katso alta tämän syksyn haut.

Lavatiimihaut

Jos mielesi tekee lavalle, ota talteen seuraavat päivämäärät.

Improkoulut ti 19.9., ma 25.9., ke 27.9., ma 2.10. 18:00-20:30 OP-salissa

Bändijamit su 1.10. 17:00-21:00 Parkin alakerta

Tanssikoult 3.10. klo 17:00 ja 9.10. klo 18:00 OP-salissa

Tiimihaku 1.10.-15.10.

Mikä sinusta on mielenkiintoisin tiimi? Tässä haussa tärkeintä on into tehdä speksiä, vaikka ei erikoistaidoistakaan haittaa ole! Odota siis, että hakukuulutus napsahtaa sähköpostiisi ja hae vaikka kaikkiin tiimeihin! Valittavanasi on: lavastus, puvustus, maskeeraus, markkinointi, bileet ja kiertue sekä yrityssuhteet.

TuKY-Speksin tarina

TuKY teki ensimmäisen speksinsä vuonna 2009 huikaisevalla debyytillään Kummaa Kutinaa, joka mukaili Romeon ja Julian tarinaa mukanaa kummallisuuksia imettäjästä gynekologiin nimeltään P.Holvi.

Vuoden 2010 TuKY-Speksi Brunein mussukka perehtyi salapoliisitarinoiden sydäntähyytävään maailmaan kartanoineen ja etsivä Karusoineen.

Vuonna 2011 TuKY-Speksi Stereofobia kertoi euroviisuihin halajavasta aloittelevasta bändistä ja muista musiikkiteollisuuden kummajaisista.

Vuonna 2012 teatteri oli täynnä fantasiaa ja satuolentoja, kun Lohikäärmeen Hedelmä sai ensi-iltansa! Sankarijoukkomme lähti metsästämään tarunhohtoista kultaista munaa pelastaakseen kauniin merenneidon hengen.

Vuonna 2013 juhlittiin TuKY-Speksin viisivuotissynttäreitä kieltolain ja salakapakoiden hämyssä, kun Parkinkadun kabaree villitsi yleisön! Alkoholilainvalvontavirasto ja kabaree nivoutuivat yhteen, ja omstartit satelivat loppuumyydyissä näytöksissä.

Vuonna 2014 vastavalmistunut ekonomi Tommy Salama sai elämänsä työtarjouksen ja lähti syrjäiseen Rymättylän kylään tehostamaan 1900-luvulle jumittunutta kynätehdasta, Rimito Pennabolagetia!

Vuonna 2015 Kelan tukia huijaava Primakonnan miehistö sai vastaansa uuden haasteen, kun laivalle ilmestyi ihan oikeita asiakkaita. Kommelluksilta ei selvitty, kun Varustelekalta tilattu paketti sisälsi odottamattoman yllätyksen.

Keväällä 2016 seurattiin festareille lähteneen kaveriporukan edesottamuksia spektaakkelissa nimeltä Teltta pystyyn. Leirintäalueella puhkesi ainakin riitoja, romanssi ja asuntovaunun rengas.

Vuoden 2017 spektaakkelissa nimeltään Keinoja kaihtamatta seurattiin Euroopan kulttuuripääkaupunkikisaan valmistautuvaa Vähäkosken kunnan teatteriryhmää. Pakkaa olivat sekoittamassa diivaileva päätähti, omista visioistaan intoileva näytelmän rahoittaja ja kummallinen nuorukainen.

Ensi vuonna lavan valtaa TuKY-Speksin kymmenes inkarnaatio. Mitä juhlavuonna mahtaa olla luvassa? Se jää nähtäväksi! TuKY-Speksin käsikirjoitus valmistuu kesän aikana ja työryhmä kootaan alkusyksyllä. Pysythän kuulolla!

Tulevat tapahtumat

TuKY-Speksin syksy alkaa 11.9. Spowlla! Spow on Speksin huikea juhlavuoden aloitusshow, johon kaikki speksistä kiinnostuneet ovat tervetulleita ihmettelmään, mitä me oikein teemme, kyselemään ja ilmiantamaan kiinnostuksensa lähteä mukaan! Spowhun voi tulla myös vain treenaamaan naurulihaksiaan tai rentoutumaan vanhojen speksiläisten pistäessä itsensä likoon hauskuuttaakseen juuri teitä! 

Klikkaa itsesi kuvasta tapahtuman facebook eventiin ja lue lisää!

Speksi täyttää 10 vuotta!

Juhlavuoden kunniaksi TuKY-Speksi 2018 on suurempi ja mahtavampi kuin koskaan!

Esittelyvideo TuKY-Speksistä

Keinoja kaihtamatta lähti kiertueelle Poriin, Vaasaan ja Helsinkiin. Tässä aftermovie!

Kuvaus ja editointi: Panu Kuorikoski
Musiikki: Lasse Viitanen

Ranka

Idamaria Laine

Tuottaja

Tuulia Valaja

Käsikirjoitustiimivastaava

Minna Goyal

Maskeeraustiimivastaava

Julia Fesiuk

Apulaistuottaja

Emmi Vilkanen

Markkinointitiimivastaav

Johanna Perttunen

Ohjaaja

Joona Uusitalo

Bile- ja kiertuetiimivastaava

Liisa Raulas

Apulaisohjaaja

Albert Koski

Puvustustiimivastaava

Blogit

Naurusta kipeitä poskilihaksia ja organisointikokemusta

Me tuottajat sanomme, että speksi on interaktiivista opiskelijateatteria, jossa yhdistyvät näyttelijöiden, tanssijoiden ja bändin tekeminen yleisön huutamiin omstartteihin. Tämän on se, minkä näette, jos tulette keväällä katsomaan esityksen. Mutta speksi on niin...

lue lisää

Hae TuKY-Speksin tiimiin nyt!

Viimeiset mahdollisuudet päästä viettämään seuraavat puoli vuotta parhaalla mahdollisella tavalla, eli speksaamalla, alkavat olla käsillä. Eli: tiimihaku on auki! Lue alta tiimikuvaukset ja lähetä vapaamuotoinen hakemus haluamaasi tiimiin viimeistään sunnuntaihin...

lue lisää

Tule TuKY-Speksiin esiintyjäksi

  Nyt se on käsillä: speksin lavatiimin haku! Tässä kerrotaan tavoista päästä valloittamaan lava näyttelijänä, tanssijana tai bändissä. Jos et jostain syystä pääse osallistumaan illanviettoihin, mutta olet kiinnostunut lavalla heilumisesta, lähetä viestiä...

lue lisää