Speksi on interaktiivista opiskelijateatteria tanssijoineen, bändeineen ja tietysti omstarteineen. Omstart on SE juttu, joka tekee speksistä niin omalaatuista (ihanien tyyppien lisäksi), eli yleisö saa näyttelijät ja vähän muutkin speksiläiset tekemään mitä tahansa huutamalla OMSTART.

Tutustu TuKY-Speksin uusiin verkkosivuihin ja Tuopin täydeltä -spektaakkeliin

TuKY-Speksi

@tuky_speksi

speksituottajat@tuky.fi

Tule mukaan!

Tänä keväänä TuKY-speksi täyttää kokonaiset kymmenen vuotta ja tästä syystä vuosi onkin speksille juhlallinen. Spektaakkeli saa ensi-iltansa maaliskuussa, mutta sitä ennen koko tiimi viettää monta ahkeraa ja nauruntäyteistä kuukautta harjoitusten ja valmistelujen parissa. Speksi tarvitsee monenlaista talenttia ja innokkaita tekijöitä sekä lavalla että kulissien takana. Nyt tiimi on kasassa ja teema julkistettu, ei siis muuta kuin lippuja ostaamaan! Toivottavasti nähdään esityksissä!

TuKY-Speksin tarina

TuKY teki ensimmäisen speksinsä vuonna 2009 huikaisevalla debyytillään Kummaa Kutinaa, joka mukaili Romeon ja Julian tarinaa mukanaa kummallisuuksia imettäjästä gynekologiin nimeltään P.Holvi.

Vuoden 2010 TuKY-Speksi Brunein mussukka perehtyi salapoliisitarinoiden sydäntähyytävään maailmaan kartanoineen ja etsivä Karusoineen.

Vuonna 2011 TuKY-Speksi Stereofobia kertoi euroviisuihin halajavasta aloittelevasta bändistä ja muista musiikkiteollisuuden kummajaisista.

Vuonna 2012 teatteri oli täynnä fantasiaa ja satuolentoja, kun Lohikäärmeen Hedelmä sai ensi-iltansa! Sankarijoukkomme lähti metsästämään tarunhohtoista kultaista munaa pelastaakseen kauniin merenneidon hengen.

Vuonna 2013 juhlittiin TuKY-Speksin viisivuotissynttäreitä kieltolain ja salakapakoiden hämyssä, kun Parkinkadun kabaree villitsi yleisön! Alkoholilainvalvontavirasto ja kabaree nivoutuivat yhteen, ja omstartit satelivat loppuumyydyissä näytöksissä.

Vuonna 2014 vastavalmistunut ekonomi Tommy Salama sai elämänsä työtarjouksen ja lähti syrjäiseen Rymättylän kylään tehostamaan 1900-luvulle jumittunutta kynätehdasta, Rimito Pennabolagetia!

Vuonna 2015 Kelan tukia huijaava Primakonnan miehistö sai vastaansa uuden haasteen, kun laivalle ilmestyi ihan oikeita asiakkaita. Kommelluksilta ei selvitty, kun Varustelekalta tilattu paketti sisälsi odottamattoman yllätyksen.

Keväällä 2016 seurattiin festareille lähteneen kaveriporukan edesottamuksia spektaakkelissa nimeltä Teltta pystyyn. Leirintäalueella puhkesi ainakin riitoja, romanssi ja asuntovaunun rengas.

Vuoden 2017 spektaakkelissa nimeltään Keinoja kaihtamatta seurattiin Euroopan kulttuuripääkaupunkikisaan valmistautuvaa Vähäkosken kunnan teatteriryhmää. Pakkaa olivat sekoittamassa diivaileva päätähti, omista visioistaan intoileva näytelmän rahoittaja ja kummallinen nuorukainen.

2018 on TuKY-Speksin kymmenes vuosi ja juhlavuoden näytelmässä päästän seuraamaan Panimo Huurteisen edesottamuksia, kun lavalla nähdään Tuopin täydeltä väärinymmärryksiä ja Suomi 101 -oluen pelastusyrityksiä.

Tulevat tapahtumat

TuKY-Speksin syksy alkaa 11.9. Spowlla! Spow on Speksin huikea juhlavuoden aloitusshow, johon kaikki speksistä kiinnostuneet ovat tervetulleita ihmettelmään, mitä me oikein teemme, kyselemään ja ilmiantamaan kiinnostuksensa lähteä mukaan! Spowhun voi tulla myös vain treenaamaan naurulihaksiaan tai rentoutumaan vanhojen speksiläisten pistäessä itsensä likoon hauskuuttaakseen juuri teitä! 

Klikkaa itsesi kuvasta tapahtuman facebook eventiin ja lue lisää!

Speksi täyttää 10 vuotta!

Juhlavuoden kunniaksi TuKY-Speksi 2018 on suurempi ja mahtavampi kuin koskaan!

Esittelyvideo TuKY-Speksistä

Keinoja kaihtamatta lähti kiertueelle Poriin, Vaasaan ja Helsinkiin. Tässä aftermovie!

Kuvaus ja editointi: Panu Kuorikoski
Musiikki: Lasse Viitanen

Ranka

Idamaria Laine

Tuottaja

Artturi Kolkka

Bändivastaava

Joona Uusitalo

Bile- ja kiertuetiimivastaava

Aleksi Rantala

Yrityssuhdetiimivastaava

Julia Fesiuk

Apulaistuottaja

Emma Seppä

Lavastustiimivastaava

Linda Hotti

Tanssitiimivastaava

Tuulia Valaja

Käsikirjoitustiimivastaava ja Markkinointitiimivastaava

Johanna Perttunen

Ohjaaja

Minna Goyal

Maskeeraustiimivastaava

Emmi Hämäläinen

Tanssitiimivastaava

Eemil Säynäslahti

Controller

Liisa Raulas

Apulaisohjaaja

Albert Koski

Puvustustiimivastaava

Kristian Raitio

Markkinointitiimivastaava

Anna Nukarinen

AD

Blogit

TuKY-Speksin bändi esittäytyy

Tässä teille vuoden 2018 TuKY-Speksin bändi! Näiden tyyppien musisointia saatte kuunnella niin näytöksissä kuin ensi vuoden parhaissa bileissäkin!   Artturi Kolkka, bändivastaava  Syksyllä käynnistyi neljäs vuosi kauppiksessa ja samalla bändin basistin paikan...

lue lisää

TuKY-Speksin tanssijat esittäytyvät

Nämä kaksitoista upeaa naista salpaavat hengityksenne koreografioillaan ensi maaliskuussa. On siis tanssijoiden vuoro esittäytyä:   Linda Hotti Moikka, mä oon Linda, toinen vuoden 2018 Speksin tanssivastaavista. Tässä on hitaasti mutta varmasti lähtenyt käyntiin...

lue lisää

TuKY-Speksin 2018 Näyttelijät esittäytyvät

Tässä teille joukko, jonka kommelluksille pääsette nauraamaan maaliskuussa, kun TuKY-Speksi astuu näyttämölle. Annetaan puheenvuoro näyttelijöille.   Johanna Perttunen, ohjaaja Hellou! Tässä esittäytyy tämän vuoden speksiohjaaja Johanna! Olen keväällä 2016 Turun...

lue lisää